Минаха бавно чаканите дни и нощи
и да обичам исках още.
За тебе днес пиша тези редове.
Нарани ме и остави ме с ледени ръце.
Нощи самотни имам аз
и да пея вече нямам глас.
Изпращам те и те приемам
от любов вината ти отнемам.
Нова ярка светлина
търся, за да заблестя.
Дай ми ясен ден,
който да не е от тебе упоен.
Дните минават само черни и бели,
неизказани думи без теб отлетели.
Твоята целувка болна ли беше,
че всичко в мен силно гореше.
Дали виновна бях? Нима извърших грях...
Преплитат се нощните сенки люляни от вятъра,
а книжната луна е смачкана от сляпо сърце.
Всичко беше от мен, а ти кът ледена капка студен.
Вечерта прелиства моите мисли.
И дълъг списък прави онемял.
Без звук са тези листи,
без любов - живот осиротял.
Тъмна нощ е, любовта трепери,
сърцето мое иска ангела си да намери.
В заблуда мислех че си ти,
но не обичам красиви лицемери.
Щуреца не изпя последната си песен,
срамежливо сгушен в сухата трева.
А дали е пролет или есен,
не разбраха птиците и замръзнаха в снега.
© Росица Красимирова Все права защищены