Опит за поезия.
Когато тръгнеш да предаваш
Богу дух,
стани не дух,
а плътност плюс.
Никой не знае
какво след смъртта е.
Призрачно бъдеще,
защо не покой, статична мечта?
Други са мъдри
като смъртта.
Променят или не
действителността.
Какво стихът е?
А песента?
Музиката...
странни неща.
Денят, нощта.
Слънце, луна.
Обясненията са ненужни,
от поетични до научни
някак все са чужди.
Вълна се плиска,
след това още една.
Луната гледа
и чака деня.
Какво се случва наистина,
дали е красиво.
Или е всичко
нещастно
щастливо.
6юни2009
софия
© Братан Все права защищены
Как да обясниш необяснимото с думи
Харесах много, Братан!