15 мая 2013 г., 20:36

Орехов стих 

  Поэзия » Любовная
857 1 8

Ще застана отново под ореха,
онзи, твоят, увиснал край пътя,
помнещ още как жадно се гонеха
твоят страх във очите с дъха ми.

Ще разголя под него душата си,
та да видят околните храсти,
че напук на годините млада съм
и че още обичам и мразя.

Той разлистен сега е, проклетникът,
дето пазеше в тайна съдбата ни
и не каза ни дума, ни клетва,
че e лудост да продължаваме.

Със горчилката в мен ще полея
под стъблото му жадния корен,
а до него татул ще посея -
като дар за тъгата ми - спомен...

© Череша Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??