Далечното е всъщност ореолът…
Дамян Дамянов
Поредният приятел свети вечер.
От точно тази светлина съм болен.
Изпратих го, във ореол облечен,
а своята душа прибирам гола.
Осъмвам в битие, от друг решено.
Не топли пламък, който е далечен.
© Мартин Спасов Все права защищены