16 сент. 2010 г., 21:04

Орис 

  Поэзия » Философская
1037 0 2

Аз светя в мрака на бездънното небе

и пак е бледо моето лице.

В тъмата съм родена, живея във тъма,

а моят лик покрит е с тъгата на нощта.

 

Но зная аз, че всяка утрин,

когато се прибирам в замъка на моите мечти,

в небето друг поток извира -

поток от слънчеви лъчи.

 

Не искам да живея в мрак! Не искам!

Със слънцето мечтая да се къпя аз,

във буйни пламъци от топлина,

в лъчезарната усмивка на слънчевата светлина.

 

Но следва ни на век таз орис зла -

да бъдем разделени! Защо да е така?!

 

Когато в пламъци земята озари,

стопявам се във небосвода син;

когато пък се появя,

угаснало е то във здрача на нощта.

 

Но не, не сме ний разделени!

Чрез вечния космически живот

във ритъм общ сме запленени

и свързани с Божествена любов.

© Гизи Пиринска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Усещам много тъга...
  • Но зная аз,че всяка утрин,
    когато се прибирам в замъка на моите мечти,
    в небето друг поток извира-
    поток от слънчеви лъчи.
    Хареса ми!
    Поздрав и
Предложения
: ??:??