Родих се с риза
късметлия
три орисници
над мен мълвят
все хубави неща
защо да крия
щастливите поличби
като зърна броят.
Първата:
Това дете
левент да стане
момите щом го видят
да му се лепят
Втората:
Да се изучи
голяма наука да хване
в БАН със връзки
сътрудник да го наредят.
Третата:
Да бъде бизнесмен
Пари и акции да има
дружествата енергийни
със мерак
да приватизира.
И стана!
Мома щом зърна
мигом се обръща
не иска да ме гледа
сякаш дявол среща.
Колко ли години учих
тъй и не сполучих
учители за мене
тъй и не улучих.
А за пари
за тях не ща
да се приказва
без ток,вода
съдия ще ме наказва.
Август,2018г
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов Все права защищены