6 окт. 2020 г., 21:59

Оса 

  Поэзия » Любовная
642 5 5

                                Оса

 

 

Жилото ти изтърпях

и на болката обръгнах,

труден път с теб изживях,

но назад не се обърнах.

 

В тилилейски лес трънлив -

озовах се в късна доба!

Мислех: „Нравът ти свадлив

скоро ще ме вкара в гроба”.

 

Ала щом се зазори,

забелязах знак с почуда,

че пред мен сега лети -

не оса, а пеперуда...

© Ваня Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??