Цял месец вече има
от как деня расте.
Отвън е зима - студено е!
И ние не усещаме,
че веч промяна има,
дали защото дните мрачни са
в бетонния ни град
и няма я белотата на пухкавия сняг.
Следим с надежда прогнозата,
дано утре времето е, по - добро
и слънце да пробие плътното небе,
с лъчите да огрее.
Света да стане, по - цветен,
душите ни да стопли и да осъзнаем,
че с светлина и топлина по - лесно
зимата ще преживеем.
© Румяна Щерева Все права защищены