18 окт. 2016 г., 15:38

Още не тръгвай! 

  Поэзия » Любовная
1650 5 15


Не тръгвай, Любов, че още е рано,
звездите роят се на звездния свод.
Още не тръгвай, чуй, плаче пиано,
сякаш разплита нечий живот.

 

Звуци се леят, галят, изгарят,
още по-силно потъвам със теб.
Тъмно-любовно е, дланите парят,
тихата нощ ни покрива със креп.

 

Не тръгвай, Любов, я чуй ми сърцето –
звън на камбана в обител с мечти,
повик на кръв, разлюляла гърдите,
зов за обичане в моите очи.

 

Още не тръгвай, гледай ме, пий ме,
аз съм и грях, и любов, и съдба.
Болката вляво е с твоето име,
всичко събрала в скрита сълза!

© Евгения Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??