9 мая 2012 г., 17:09

Осланена вишна 

  Поэзия
809 0 19

     \на Д.И.\

 

Дали за мен,

или от мен,

една въздишка тежко се отрони!

В априлски ден

дъх вледенен

се спусна върху вишневите клони!

 

Разцъфна Тя

и засия,

но злото бързо радостта спохожда!

Дали слана,

или сълза,

попари неродената ù рожба.

 

Дали слана,

или тъга,

по онзи, който с обич посади я...

Днес той е прах,

а тя е страх,

безсилна пред природната стихия.

 

На пролет пак

по таен знак,

разцъфнала, с надежда ще потрепне,

че някой ден

смирено в мен,

сърцето ми молитва ще прошепне! 

© Ваня Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??