13 мар. 2008 г., 07:45

Остана ли...? 

  Поэзия
855 0 12
***
Оглозгани са думите ни, Боже!
Бездетни са! Немигващи! Висят!
И Сфинксове да бъдеме не можем.
Наяден от порочност е ликът!

От всички боязливости да тлеем.
От впримчени до кухости сълзи!
Отдавна се заплюхме да не греем!
Отдавна сме загниващи души!

И Тебе те приклещихме във храма.
Със восъчни молитви те горим.
От вярата ни има ли по-няма?!
Остана ли под тежкия ни грим?!

Остана ли и полъх от дъха ти?
Убихме ли те, Господи, без кръст?
Погребахме го в себе си - света ти!
Под плътските си гладности и лъст!


© Арлина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??