Сърцето ми за обич не тъжи,
но този свят за мъката е тесен!
Обичаш ме Ти, Господи, нали,
щом блика в мен желание за песен!
Врата към Тебе търся всеки ден,
а сещам, Боже, колко си самотен,
и виждам как, от блясък заслепен,
светът върви към своята Голгота...
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены