11 июн. 2008 г., 09:11

От сънищата 

  Поэзия
612 0 16

 

Фея залезна слиза по утро лазурно -
изпява се във облаци и изгрев златен, 
в небето извезва лъчите - ажурно -
от арфа цветна със акорди по дъгата...

От трелите на птиците - във тишината -
събира сънищата ти във топли шепи,
в двореца звезден на луната ги отнася
и вплита в коси си искрите им светли...

В постеля - от зори тъкана - тръпнеща,
очи притваря морно - да досънува твоя сън.
Докато ден е... И когато в залеза се върне,
под миглите ти със Вечерницата да го сбъдне...

 

 

 

 

 

 

© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??