9 нояб. 2016 г., 07:53

От теб, детенце 

  Поэзия » Другая
1164 4 4

От теб,  детенце 

 

От теб,  детенце,  скрито вътре в мен, 
косите ми изцяло побеляха! 
На теб е лесно: къща във сърце
и злото няма власт под твойта стряха! 

 

Ти затова ме боцкаш всеки път, 
когато мен животът ме подхвърли
и ругатни през зъбите текат, 
а пръстите се наюмручват твърди! 

 

Животът,  пикло,  не е сладък сън! 
Аз даже и насън горча нагоре.
Да можех,  бих те сграбчила и - вън! 
Да видя как очички ще отвориш 

 

и злото в този миг ще разбереш 
и ще приемеш в себе си,  момиче!... 
Ох, не плачи! Щом плачеш ти, дете,                                        
 от моето сърце кръвта изтича! 

 

Прости ми! Остани,  каквото си! 
Благодаря,  че още сме си двете!
Обичам се и с белите коси, 
а ти отвътре боцкаш,  но ми светиш...

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??