14 мар. 2021 г., 12:24

От твоя плам не се лиших 

  Поэзия » Любовная
669 1 3

За теб написах вчера стих

и прекалено бе красив.

От него бях, за миг, щастлив,

но прости!... Аз го изтрих.

 

" Защо? " ще питаш... Тъй реших -

след съвършенство следва срив.

За теб написах вчера стих.

 

Усетих, че ще бъда тих.

Върхът е твърде горделив

и в неговия плен фалшив

ще ме погали вятър лих.

За теб написах вчера стих.

 

За теб написах вчера стих

с чаровни думи, сполучлив.

И любовта ми бе мотив,

душа изцяло ти открих.

 

И не, че сбърках, че сгреших -

стихът изчезна мълчалив.

За теб написах вчера стих.

 

В забравата ли отклоних

най- силният си лъч светлив?

О, той ще бъде търпелив.

От твоя плам не се лиших

и днеска ти написах стих.

 

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??