29 мая 2014 г., 21:20

Отчуждени наречия 

  Поэзия
525 0 2

Отчуждени наречия

 

По-надолу от познатата сграда,

от стаята с повехтели пердета,

от прозореца южен с цикламата,

от вратата ожулена – бяга ми се...

 

По-нагоре от спомена зимен,

от снега, булеварда в лапавица,

от тълпа през декември, която отива

да очаква святото раждане.

 

По-далече от жълтия път без табела,

като меч разделил тъмнината,

от полето, набъбнало в зимната вечер,

да не знаят коя съм... Просто - скиталчица.

 

По-жестоко да изтрия цвета от гласа,

от очите – игривото. Малкия дявол.

По-нелепо да открия теб в непознат,

да обичам наужким – лошо играя.

 

С граматично усърдие трия стиха

от мечти и любовни куплети,

четири кръга – лета без слънца,

четири отчуждени наречия...

 

© Златина Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??