6 июн. 2013 г., 10:31

Отегчение 

  Поэзия
671 0 5

Отдавна ми омръзна да боля.

Мастилените сълзи ги изплаках.

От римите не цъфнаха цветя,

от песните ми птици не запяха...

 

Остана само кръстът да тежи,

че е човешко да не си човечен,

че прошката не святост е, а бич.

И в храмовете не предлагат вечност...

 

Венцислава Симеонова

© Венцислава Симеонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??