10 февр. 2011 г., 16:24

Открадната рапсодия 

  Поэзия » Другая
536 0 8

Преди залезът рубинен
преждевременно да се роди,
преди да кипне виното,
преди снегът да завали,
преди Димитровденското зимуване,
преди забравата на мечките,
преди със птиците да се сбогуваме,
преди рапсодията в печката,
преди да се разплачат дюлите,
преди морето в сънищата ни да чака,
преди по жиците да се чернеят думи,
преди мъглата от небето да отхапе,
преди студът с комините да бъбри -
ние с теб се скрихме под върбата,
ала ноември ненадейно сбъдна се,
ядоса се, открадна ни  Луната.

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??