Открий ме там, където две вселени
докосват се и раждат светлина.
Където руква изворна вода
и две стихии вият несломени.
Открий ме там, където слънчев сноп
пробива непрогледната тъма.
Където млада утринна роса
се стапя бързо в летния живот.
Открий ме във окото на орел –
там, горе висините покорявам.
Открий ме, сам не мога да оставам –
тъй нужна си ми за да бъда смел!
© Данаил Таков Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки »