5.11.2021 г., 6:56 ч.

Открий ме 

  Поезия
694 5 21

Открий ме там, където две вселени

докосват се и раждат светлина.

Където руква изворна вода

и две стихии вият несломени.

 

Открий ме там, където слънчев сноп

пробива непрогледната тъма.

Където млада утринна роса

се стапя бързо в летния живот.

 

Открий ме във окото на орел –

там, горе висините покорявам.

Открий ме, сам не мога да оставам –

тъй нужна си ми за да бъда смел!

© Данаил Таков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки »

3 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??