16 сент. 2023 г., 16:35

Откровения на малкия емигрант 

  Поэзия » Для детей
349 0 10

Мечтая да стана световен боксьор,

Тервел Пулев да ми е треньор,

на всички състезания, през цялата година,

медали да печеля за моята Родина!

 

Ех, веднъж голям да порасна,

тогава и лошият директор ще фрасна

дето изгони мама и тати

и ги лиши от техните заплати.

 

В новото време, раждащо бизнесмени,

тати работеше на три смени,

майка ми и тя горката

работеше в завода за мизерна заплата.

 

Уж беше дошла демокрацията!

Съкращения нямаше горе в администрацията,

но долу, в смените набеденият герой

правеше на портала обратен завой

 

и с напрели в очите сълзи

заминаваше от терминала за далечни страни,

там да започне новият живот,

работещ много, на челото с пот.

 

И тати каза един ден:

,,Тука няма хляб за мен!

Заминаваме всички за далечна чужбина!"

Заминахме!

Сега имам друга Родина!?

© Никола Яндов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Когато порасна, искам да стана... »

20 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??