23 янв. 2024 г., 07:03

Отново по въпроса за змията 

  Поэзия » Философская
123 2 6
 
 

Когато истината е облечена в лъжи
напук на тях, остава си пак гола.
Единствено за слепотата ни тъжи -
Наивници, уви, сме всички хора.

Е, има и логични изключения,
но те остават си световно малцинство,
а другите са в ролята на слепия -
Пълнеж ангро на овче общество.

А пък лъжата, като змийска кожа,
удобно ни обвива, по калъп.
Змията знае как да ни дели от Бога,
и вярва й човекът... за пореден път...

 

13.01.2024.

© Георги Каменов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??