15 мая 2009 г., 20:22

Отново у дома 

  Поэзия » Другая
1074 0 5

Нервно прехапала устните си,

забивах токчета в сърцата на плочките

и броях минутите, изтичащи през релсите.

Перонът сега е моето петно надежда

и цялата ми вселена до него се свежда.

 

А влакът тежко приближаваше,

шепнейки съдбите на хиляди сърца.

И аз напрегнах всичките си сетива

в опит да намеря моя усмихнат лъч светлина.

 

А той, лъчът, разбира се, сияеше,

разпръсвайки от свойта топлина

и за минута, потънала в ръцете му,

се почувствах най-щастлива на света,

защото най-добрият ми приятел

отново си е у дома.

© Цвете Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??