Делеше с нас и свят, и - грош.
И вярваше на всички.
И махаше - за лека нощ -
на някаква звездичка.
Момчето с пътища от дъжд
и от огнища луди... -
Къде изчезна изведнъж?
С кой вятър се изгуби?!
Та само в приказния кош
заровим ли зеници,
ни маха днес - за лека нощ.
От някоя звездичка.
© Емил Хаджидиев Все права защищены