12 апр. 2014 г., 23:28

Отпечатък от съня 

  Поэзия
305 0 1

В прегръдките на нощта и споменът заспива,

сънят краде погледа, вперен в тъмнината жива.

 

Безмилостно стяга душата между четирите стени,

негодува в тишината, реалността набързо да смени.

 

Колкото по-далече е утрото, то и сънят е по-кратък

и ако не го запомним – все остава някакъв отпечатък.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Остава като връзка между нощите и дните,
    между мечтания и нереален свят
    и този с прозаична делничност обсипан...
Предложения
: ??:??