12.04.2014 г., 23:28 ч.

Отпечатък от съня 

  Поезия
306 0 1

В прегръдките на нощта и споменът заспива,

сънят краде погледа, вперен в тъмнината жива.

 

Безмилостно стяга душата между четирите стени,

негодува в тишината, реалността набързо да смени.

 

Колкото по-далече е утрото, то и сънят е по-кратък

и ако не го запомним – все остава някакъв отпечатък.

© Никица Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Остава като връзка между нощите и дните,
    между мечтания и нереален свят
    и този с прозаична делничност обсипан...
Предложения
: ??:??