Днес изгубих следите на залеза.
Мъдра сова натам отлетя.
И с грима на мечтите белязана,
Ариадна събира пера.
Днес не искам да мисля за Утре -
Минотавър за бившите дни.
Лабиринтът на Минос се срути -
мрачно бъдеще зее встрани.
Днес без куфар съм в глухата гара,
стиснал в длан безпосочен билет.
И в чакалнята с куха китара,
без да свири, смъртта е поет.
Тя ще седне до мене във влака,
отреден за последния път.
Ще почуква траверсите плахо
пианистът със име "Отвъд"...
© Младен Мисана Все права защищены