8 мая 2007 г., 10:47

ОТРАЖЕНИЯ 

  Поэзия
632 0 4
 

О т р а ж е н и я


...и раздипля луната сребристите нишки

в сън по ручея, който любовно ридае

и  се рони  брегът с тихи бели въздишки,

а водата  златиста за него нехае -


и препуска в избухнал копнеж към морето

то - дланта  на пустинята с шепоти гали,

тя - с мек гръб на камила

помилва небето,

дето зрее дъжда в блян за  дънни корали...

  

Тъй тъгувам по теб, ти - по моята сянка,

тя - по твоята нимба,

тя - по лунната дрямка...

© Забраван Забраванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??