18 янв. 2013 г., 10:34

Отскоро 

  Поэзия » Любовная
563 1 8

Не търся, не очаквам любовта.

Пожарът на кръвта полека стихва.

Изпращам спомени наесен – не ята...

На влюбените мило се усмихвам.

 

Не се надявам, не ревнувам, не горя.

Отпивам мъдро виното на дните.

И никого за нищо не коря.

Прощавам. За причините не питам:

 

защо, кога, с кого и накъде

препуска любовта и ме забравя

и друг шанс няма ли да ми даде,

неволните си грешки да поправя.

 

Безшумно, сиво, с мъничко тъга

подреждат се годините в окръжност.

Приличат на безсмислена дъга...

Живея... ала жива ли съм всъщност? 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??