Липсваш ми, когато се събуждам
и слънцето започва да изгрява.
Светът край мене бавно се пробужда
и хиляди възможности ми дава,
а аз си мисля колко си далече...
и колко безнадеждно те желая.
И нося тази мисъл късно вечер,
когато на деня настъпва края.
И пак ми липсваш, докато заспивам,
а в тъмното ръцете ми те искат
и образът ти бавно се размива,
очите си когато силно стискам.
Сълзите ми са станали константа,
която нощем мислите изтрива.
Завива ме със спомени тъгата,
а самотата тихо ме приспива.
Чета без теб любимата си книга.
Усмихвам се на слънчевото време.
Но нещо постоянно не достига,
когато съм далече и без тебе.
И спомените с теб са като дарове,
а името ти всъщност е молитва.
Броя отново дните в календара,
а мислите ми пак към тебе литват.
© Мариета Караджова Все права защищены