12 окт. 2007 г., 11:43

Оттатък 

  Поэзия
834 0 17
Оттатък оградата е личната,
лиричната остатъчна утайка -
придатък на наслада в безразличието,
с което те издигат в ранга: майка.

Оттатък оградата е празното,
заченато, износено със грях -
в краката на прокажено заразната,
Шехерезадено разказана. Без цвят.

Оттатък плета е забранено,
заклещено, в закостенели схващания.
Оттатък портала е свещеното,
детето-бог, откърмено от мащеха.

© Тома Кашмирски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??