Не за земна слава бе роден,
отрече се от царство на земята,
с цената на живота Си решен
обърна колелото на Съдбата.
Застана срещу силни на деня,
които с присмехулство Го следяха,
отхвърлен и преследван по света,
накрая със злодейци Го разпнаха.
Той беше Бог, но в плът като човек –
смирение до днеска непознато,
до двадесет и първия ни век,
където властва злото. Но когато
настане Съден ден за всички нас,
тогава в пълнота ще се открие
какво на Кръста стана чрез Христос.
С кръвта Си всеки грешник да умие
днес кани Той без патос и въпрос –
възкръсналият от смъртта Месия,
за Него всеки тук е само гост,
но... камбана за глухи дваж не бие!
© Анна Банчева Все права защищены