30.03.2018 г., 20:08 ч.  

Отвъд празника Великден 

  Поезия
1081 1 0

Не за земна слава бе роден,

отрече се от царство на земята,

с цената на живота Си решен

обърна колелото на Съдбата.

 

Застана срещу силни на деня,

които с присмехулство Го следяха,

отхвърлен и преследван по света,

накрая със злодейци Го разпнаха.

 

Той беше Бог, но в плът като човек –

смирение до днеска непознато,

до двадесет и първия ни век,

където властва злото. Но когато

 

настане Съден ден за всички нас,

тогава в пълнота ще се открие

какво на Кръста стана чрез Христос.

С кръвта Си всеки грешник да умие

 

днес кани Той без патос и въпрос –

възкръсналият от смъртта Месия,

за Него всеки тук е само гост,

но... камбана за глухи дваж не бие!

© Анна Банчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Великден »

19 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??