13 дек. 2017 г., 00:52

Първият поет 

  Поэзия » Любовная
402 1 1

Жаден бръмбар хищно пие късен цвят,

с представа, че обядва у Лукул!

нехае той, че свити на пашкул

отдавна братовчедите му спят!

 

Че утре ще завият зли фъртуни,

и че светът ще падне подкосен

под злите снежни хали и съвсем

цветът ще стане лукс на този свят!

 

Че всички ще се скрият по гнезда и дупки,

където са натрупали храна

и че мнозина ще заспят дълбоко – без преструвки

до първите лъчи на Пролетта!

 

Мнозина вече Южен курс поеха,

мнозина други – по бърлогите сумтят,

а нашият герой – упорно пие,

представяйки си че е цар на този Свят!!!

© Момчил Манов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??