20 мая 2007 г., 01:22

ПАДАЩИ ЗВЕЗДИ 

  Поэзия
1452 0 24
 

Изискано се кланяха звездите

в очите ми, когато свечерявах.

По пясъка изписвах се самотно

за дните, през които зазорявах.

В морето се преливах със вълните

и в крясъка на гларусите бели.

Вменявах си, че мога да обичам,

но слепи бяха празните недели.

От болката позната изкрещявах -

безумно... да събудя тишината.

Със уличните лампи разговарях,

налудничаво... гоних самотата.

Очите си със спомени гримирах.

Облякох си и рокля... на луни.

И любих се с небето... до полуда.

От обич раждах... падащи звезди.

© Кремена Стоева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??