14 окт. 2024 г., 10:18

Падеж с просрочена дата 

  Поэзия
94 1 7

ПАДЕЖ С ПРОСРОЧЕНА ДАТА

 

Засявам тишината с гръм, 

с предчувствието за градушка.

Не помня съм, или не съм

афиш, от вятъра полюшван,

 

с куп избледнели имена

от филм – отдавна прожектиран

на овехтелия екран,

щом себе си там не намирам.

 

И като в есенна гора –

в постеля с яворова шума

луната – сребърна пара,

самотна на небето клюма.

 

Аз с нея лихвите платих.

Главницата е друго дело.

За сбогом ти оставих стих.

И можеш да си тръгнеш – смело.

 

Фотография - авторът

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??