28 июн. 2009 г., 18:28

Паднал ангел 

  Поэзия » Любовная
2284 0 3


Паднал ангел

 

Неземно красив и невидим,

с букет от щастие в ръка,

той обикаля и търси

копнеещи за обич сърца.

 

Нощем из градовете броди,

сутрин на плажа посреща деня,

денем из полята ходи,

отхвърлен и забравен от света.

 

Отрекъл своето щастие,

градът се нощем завива с тъга,

сънува трагедии и кошмари,

а над него ангел поставя ръка.

 

Всеки в съня се усмихва -

трагедията се превръща в мечта,

нещастието - в спокоен сън...

И звезда пада в тъмните небеса...


 

А сутрин се всички събуждат,

забравили таз топлина,

деня си сив те прегръщат,

нехаещи за своите студени сърца.

 

Любовта е паднал ангел,

търсещ топлина във нощта,

просещ искрица надежда -

да сгрее измръзнала(та си) душа.

 

 

 

© Мирела Шопова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Интересна идея
  • Поздравления изтриха ми предното комче... Продължавай,защото го можеш
  • Обичам те! Страхотен опит за готическа поезия. Моля те, само не спирай да публикуваш, това стихотворение ти е едно от най - добрите, като идея и сила на внушението . Колкото до това, кога ще напиша ново стихотворение, зависи кога ще ми дойде вдъхновението за нещо по - мрачно .
    Целувки .
Предложения
: ??:??