31 мар. 2017 г., 19:43

Пак избори 

  Поэзия » Гражданская
576 1 0

 

Отново гладни зейнаха екраните...

в очакване на новите печалби.

Ще дойдат за реклама тук избраните,

да ни почерпят  пак с кюфте и халба...

 

С все същите прекрасни обещания,

които са ни толкова познати...

и същите изтъркани послания,

заливат ни пак стари тарикати...

 

Екраните са зейнали отново –

субсидиите, парите на държавата

във касите им ще добавят нови

печалби и ще ги нахранят здраво...

 

Отново “независими“ прогнози

(със „независимо“ партийно плащане)

ще ни направят пак социолози

и вота ни към урните ще пращат...

 

Отново пак екраните са зейнали,

готови алчно пак да ни погълнат...

И тъй самодоволно пак са грейнали,

че ние пак се чувстваме прокъ̀лнати...

 

МАРТ 2017

 

Георги Ванчев

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??