7 дек. 2015 г., 23:30

Пак за Никулден 

  Поэзия » Другая
206 0 3

От аквариума жив го взех

и кръв му пуснах на шарана.

С остър нож корема му превзех

и му прорязах дълга рана.

 

Със позната плънка за пълнеж,

напълних и заших корема.

И със този кухненски копнеж

ще му изпея винпоема.

 

Тъй започва празника познат:

свети Никола-Чудотворец.

Ще празнувам днеска на инат

с напълно осветен прозорец.

 

Люспа в джоба си - сега я скрих,

така да се множат парите.

Тази тайна днеска ви открих,

та люспа да си съхраните.

 

И с картофки, вино и лимон

ще го пребориме рибето.

По конец, нивел и по канон,

наздравиците - до небето.

 

Тръгнали по европейски път,

аз плащам в евро или гулден.

И да ме изправят тук на съд,

ще си празнувам пак Никулден!

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??