Парченца пъзел
Събирам многочастие.
Безокончателно от цялото.
Събирам многоцветие.
Спектрално размножавам бялото.
Оформям полети...
На птици ятото.
Прекъсвам... само, за да слушам вятъра!
Довява частите!
Поставям в импресия...
МногоОбразност в единство.
Многопластовост в прогресия.
Заставам в центъра...
Оглеждам края...
А синьото донася в тишината светлина:
Последното парче от пъзела ни връща у Дома!
© Доротея Все права защищены