29 нояб. 2007 г., 23:35

Парчета мъртво пространство 

  Поэзия
607 0 4
 

Парчета мъртво пространство

Запалени фенери

Търсят

„Елате" - каза някой

И тълпата се събра

Но той вече беше възкръснал

 

Няма да мога

Да събера всичките си спомени

В книга

Защото през дупките на джобовете ми

Изтичат

 

Но помня

Парчетата мъртво пространство

В насъбралата сивота гора

 

И мъглите плачат понякога

Когато боровете не успяват

 

И помня празниците

Изстреляли изкуствени звезди в небето

Цветовете на националния флаг

Догарят бавно като снежинки

Хванали ръцете си

 

Не мога повече да гледам

Каза едно парче

(мъртво пространство)

И избърса праха от себе си

Седна

Запали цигара

Телевизорът мълчеше

„Защо мълчиш" - попита

Треперейки

„Защо мълчиш" - крещеше

 

„Елате" -

Се чу отнякъде

И тълпата се събра да гледа

Разпнаха го

Защото не се вписваше

Не беше прашно

 

А цветовете на националния флаг

Пееха

„Наздраве" - каза някой

И тълпата се вдигна

Да събере останалото

 

Няма да мога

Да събера всичките си спомени

Но помня боровете

Как извикаха зимата

 

Беше време за скръб

 

28.11.2007

© Десислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Чудя се само дали флага който помниш е три хоризонтални линии в бяло, зелено и червено или този с червено-белите линии и синият правоъгълник с 50-те звездички.
    Спомените си отиват когато ти им позволиш...
  • МНОГО МИ ХАРЕСВА. БРАВО.
  • Много силелен стих ще кажа и аз!
  • !!!
    Силен стих!
    Много силен!
Предложения
: ??:??