2 июл. 2011 г., 08:22

Парен каша духа 

  Поэзия » Юмористическая
2736 0 11

Приказки, песни и притчици

за неподкастрени плитчици

интерпретирани

от НеГримирана

 

 

Парен каша духа

 

Бе вряла тиквата и изгори

устата и душата на човечеца.

Е, скоро спря сърцето да боли,

но въпреки, че минаха се месеци,

 

той, зърнеше ли тиква по света,

глава извърнал, свиваше си устните.

А не една го гледа от плета

и бяха хубави, узрели, вкусни те.

 

Но той(нали бе вече помъдрял!),

макар и мъртво гладен, подминаваше.

Той всички тикви беше опознал,

щом на една бе парен от попарата.

 

Една обаче хлътна до уши

и моли се на Господа до втръсване

да стане чудо и поне за миг

на пътника де сети тя прегръдката!

 

Да види той,че новата любов

е нов живот, а той си струва мъките!

Чу Господ тоз настойчив, силен зов

и ...тиквата стовари върху пътника.

 

Той скочи и завика като див:

„Еднакво зло е всичкото обичане!

Бях прав! (Това за много значи жив)

А тиквата по бузите се стичаше...

........................................................

Поуките във случая са две,

но ни една не важи за пре-умните:

Кратуно, нова тиква-нов късмет!

Ти, тикво, не се влюбвай във кратунести!

 

         п.п.Весел край на седмицата на всички тикви, кратуни и на всички умни и сериозни хора, които не се занимават с глупости като любов и писане!

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??