26 июл. 2017 г., 09:59

Партитура с недопята песен 

  Поэзия » Другая
690 2 4

Можеш ти дъжда да излекуваш

от едно студено безразличие,

ако сам тъгата ми преплуваш

и достигнеш бряг със име "ничия".

 

Този бряг е ронеща възможност

всяка песъчинка да попива

изворния смях, от теб отложен,

с който аз единствено съм жива.

 

Моля се в очите огледални,

скрили страх зелен и доверчивост,

да танцувам като в бална зала

с рокля в цвят на слънце закачливо.

 

И дъждът тогава ще е чакан,

не като съдебно предизвестие,

а като отворено начало

в партитура с недопята песен.

 

 

© Мария Панайотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??