28 нояб. 2004 г., 16:46

Партизанска епопея 

  Поэзия
899 0 0

ПАРТИЗАНСКА ЕПОПЕЯ
 

Партизан за бой се стяга –

пъха в джоба джиесем,

мята се на “Мерцедес”-а

и отпрашва към “Цар”-я.

 

В парламента със авери

далавери ще крои:

кокал да приватизира,

зелник тлъст да изяде,

 

да заеме топло място

в някой рентабилен борд,

да урéди и родата,

че мандатът свършва веч.

 

Боят страшен щей, но славен

в депутатски кулоар –

ще звънят валутни саби,

компромати ще гърмят.

 

Най-накрай с ръце ще плеснат

и ще се прегърнат в миг

партизаните партийни,

дивни люде в шарен свят...

© Атанас Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??