10 июл. 2023 г., 06:40

Пастир на мравки 

  Поэзия
153 3 2

ПАСТИР НА МРАВКИ

 

... разделям се със този свят – не съм дошъл по своя воля,

не бях пчеличка в розов цвят, за скъдно слънчице да моля,

пастир на мравките – вървях пред черните им легиони,

през локви, преспи, кал и прах, къде не вятърът ме гони? –

преместих мергел и габро – прашинки-планини, оттатък,

каквото сторил съм добро, бе там! – де все не го очакват,

 

мишоци в моя вехт долап цвърчаха ми от ден до пладне –

денят ми бе трошица хляб, и мъкнах я – за всички гладни,

разпънат на сълза и смях, по друмищата трупах рани! –

пастир на мравките, вървях под знака – ден година храни,

и се вторачвам във пръстта! – спрях да я ровя със бастуна.

Мравуняк зърна ли в света, и падам – да си го целуна.

 

9 юлий 2023 г.

гр. Варна, 9, 30 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??