( паузата в музиката е мълчание в смисъла на тишина )
тишина...
разплисква се
издиша на талази
от струните
заглъхнали
струи...
търкаля се по пода...
влачи се
и в ъгъла
безскрупулно
мълчи...
***
тишина...
разлистена
като разпятие...
умираща носталгия -
проклятие...
парира мислите
и с бързи стъпки...
прокрадва се край мен
на бавни глътки...
изпивам я
до дъно - да си тръгне...
проклинам я
след мен да се завърне...
***
а тя угасва в пръстите...
танцува...
и над клавишите
за допира
тъгува...
22.02.09
Пловдив
© Бехрин Все права защищены