3 февр. 2023 г., 20:58

Паяк мрежа си плете 

  Поэзия » Другая
192 1 3

Паяк с паяжина ефирна
във килера си плете.
Скрит на тъмно – тихо, мирно
хваща бримки със краче.

 

Но откъде ли буболечка
в плетката попадна тя,
а пък паякът без пречка
си я хвана за храна.

 

Между нас тук на Земята
някой мрежа все плете.
Хитричко над теб я мята,
стават буболечки две.

 

Затова очи отваряй,
в нашия объркан век.
На хитреца не се давай
и живей като Човек!

© Ани Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??