Пазарна икономика
Да достигнат върха,
нашите родни тарикати,
душите си давят в греха
под егидата на гилдии познати.
На куц крак, с отскок,
над законите с прескок,
бързо достигат висините
с тука има, тука няма на цените.
От това вече станал съм
супер добър икономист.
Денонощно, като таласъм,
ходя с химикалка и лист.
Смятам за хляб, зеленчуци,
тока, водата,
за хапчета и други боклуци,
прищявки на жената.
Докато направя сметка
на всички атрибути,
направили нова отметка
на цените нашите айдути!
Знам от кои и къде
може да се докаже
кой лъже, краде
от народа, да намаже.
Тия обаче, вместо цените,
тъманят пенсиите
с ню-ню проценти
и с пазарна икономика-
прах в очите,
оправдават тия менти!
© Никола Яндов Все права защищены