9.02.2016 г., 21:17 ч.  

Пазарна икономика 

  Поезия » Гражданска
354 0 0

                                                              Пазарна икономика

                        

                                                 Да достигнат върха,

                                                 нашите родни тарикати,

                                                 душите си давят в греха

                                                 под егидата на гилдии познати.

                                

                                                 На куц крак, с отскок,

                                                 над законите с прескок,

                                                 бързо достигат висините

                                                 с тука има, тука няма на цените.

                              

                                                 От това вече станал съм

                                                 супер добър икономист.

                                                 Денонощно, като таласъм,

                                                 ходя с химикалка и лист.

                             

                                                 Смятам за хляб, зеленчуци,

                                                 тока, водата,

                                                 за хапчета и други боклуци,

                                                 прищявки на жената.

                                   

                                                 Докато направя сметка

                                                 на всички атрибути,

                                                 направили нова отметка

                                                 на цените нашите айдути!

                             

                                                 Знам от кои и къде

                                                 може да се докаже

                                                 кой лъже, краде

                                                 от народа, да намаже.

                             

                                                 Тия обаче, вместо цените,

                                                 тъманят пенсиите 

                                                              с ню-ню проценти

                                                 и с пазарна икономика-

                                                                      прах в очите,

                                                 оправдават тия менти!                                                   

                                                                                 

                                                

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??