29 июл. 2023 г., 00:42

Пази ме 

  Поэзия
138 0 1

Не, аз не искам от теб да ме пазиш
от някакви страшни беди,
от хора, които ме мразят,
от дъжд и мрак, бедност, сълзи...

 

Недей да ме пазиш от самотата,
от хули и от клевети,
от ножа в ръка на приятел,
в когото предателят спи.

 

И от себе си ти недей ме пази, 
че ти обикнах душата
аз още в мига щом те открих,
даже такава, чепата.

 

Не ме пази ти, аз мога отлично 
(какво да се прави, съдба...)
сама да се пазя прилично
от всичките тези неща.

 

Недей, не е нужно над мене да бдиш,
просто ме дръж за ръката.
Ако можеш да ме защитиш
само от мене самата...
 

© Ива ВалМан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??